Organizatori 2017

Home / Archive  / Organizatori 2017

UR Institut

skarabej2Universal Research Institute (UR Institute), je neprofitni civilni istraživački institut za nezavisna interdisciplinarna znanstvena istraživanja.
Osnovan je u svrhu razvoja i promocije slobodnog i nezavisnog znanstvenog istraživanja i razvoja društveno korisnih inovacija.
Glavni fokus rada instituta su primijenjena znanstvena istraživanja u novim područjima znanosti.
Kolaborativni interdisciplinarni pristup, baziran na akademskoj i društvenoj integraciji, popunjava jaz koji često nastaje između znanosti i građana, znanosti i umjetnosti, znanosti i ostatka kulture.

Naše aktivnosti mogu se podijeliti u tri grane: istraživanje, razvoj inovacija i edukaciju.

Istraživački programi fokusirani su na moderna i eksperimentalna polja znanosti (područja poput: bioelektronike, birobotike, biotehnolgije, biomedicinskog inženjerstva, ekološkog inženjerstva, nanotehnologije, eksperimentalne elektronike, softverskog i hardverskog inženjerstva itd.) te uključuju istraživanje i razvoj hibridne postmoderne znanosti/kulture i vezanih novomedijskih umjetničkih praksi (poput DIY/Do-it-yourself/Uradi-sam kulture, Biološke umjetnosti/BioArt-a i Interaktivne digitalne umjetnosti).Levin 8e/Wiley fig 12-46 w262

Kroz istraživanja UR Institut potiče stvaranje i razvoj društveno korisnih inovacija.

Naš edukacijski program uključuje; intenzivne programe za mlade i odrasle, cjelogodišnji program edukacijskih radionica, seminara i predavanja iz različitih polja primjenjene moderne i eksperimentalne znanosti, kao i vezane kulturološke i umjetničke programe otvorene za svakoga.
Veliki broj programa fokusiran je na razvoj ljudskog potencijala marginalizirane skupine s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama – darovitih mladih.

UR Institut promovira i potiče DIY/Do-it-yourself/Uradi-sam kulturu, kulturu znanja i znanosti, slobodu znanja i informacija, učenja, istraživanja i osobnog razvoja.

web:  UR Institute

 

****************************************************************************************************************************************************

PRODUKCIJSKI PARTNERI

Gen0 Industries

Screen Shot 2016-06-08 at 14.47.23je mlada start-up kompanija za proizvodnju i razvoj novih tehnologija.
Nastala je kao spin-off neprofitnog civilnog istraživačkog instituta – UR Instituta posvećenog liberalizaciji i razvoju znanosti i stvaranju društveno korisnih inovacija kroz znanstvena istraživanja, istraživanje i razvoj novih eksperimentalnih tehnologija (na području prirodnih znanosti i inženjerstva, ekologije te razvoju društva i kulture).

Kompanija Gen0 Industrije specijalizirana je za proizvodnju, istraživanje i razvoj inovacija i prototipa u različitim granama biotehnologije, bioelektronike, biomehaničkog inženjerstva, ekološkog inženjerstva, računalstva, mehatronike, robotike, agrokulture i prehrambene industrije.
Poveznica svih inovacija koje se razvijaju pod okriljem kompanije je naglasak na globalnu društvenu korisnost i ekološku osvještenost.

Naša misija je stvoriti bolje sutra za svakoga.

web:  Gen0 Industries

 

Zajednica tehničke kulture Dubrovnik
rocket
logoZTK

ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE DUBROVNIK udruženje je udruga tehničke kulture, strukovnih saveza udruga tehničke kulture i drugih pravnih osoba na području županije koje ostvaruju programe tehničke kulture. Zajednica tehničke kulture i njene članice su neprofitne udruge građana.

Zajednica koordinira poslove i zadatke udruženih članica tehničke kulture, širi interes za tehničku kulturu među djecom, mladima, radnim ljudima i građanima te podržava i animira rad članica. Organizira akcije, manifestacije i natjecanja iz svih grana tehničke kulture.

Osmišljava i priređuje: predavanja, škole, okrugle stolove, izložbe i slične vidove edukacija svog članstva. Potiče inovatorstvo i stvaralaštvo koje doprinosi unapređenju i širenju tehničke kulture. Zajednica podupire osnivanje novih udruga tehničke kulture kada za to postoje potrebe.

Zajednica tehničke kulture grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije pravni je slijednik Narodne tehnike Saveza organizacija tehničke kulture općine Dubrovnik od 1995.godine. U svom sastavu ima 31 udrugu iz gotovo svih djelatnosti tehničke kulture.
web:  Zajednica tehničke kulture Dubrovnik

 

****************************************************************************************************************************************************

PARTNERI I SPONZORI:

Dubrovnik_grb_grada

Grad Dubrovnik –  Upravni odjel za kulturu i baštinu

 

Dubrovačko-neretvanska_županija_(grb)

 

Dubrovačko-neretvanska županija –  Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost i šport

 

lokrum_logo

Rezervat prirode otok Lokrum

 

portret

 

 

 

 

Klasična gimnazija Ruđera Boškovića

****************************************************************************************************************************************************